Още миналата зима Рене Бесера от Ню Йорк се запознава с улична котка при доста необичайни обстоятелства. Една сутрин жената видяла котка под прозореца си. Но животинчето не било само, а донесло със себе си и бебета-котета.

Котката била много плашлива и Рене разбирала, че ще избяга веднага, щом се опита да се приближи до нея. Тогава дамата измислила план за това как да помогне на малките, все пак навън е било много студено.

Рене направила своеобразна колибка за котетата и сложила храна вътре. Малко по- късно Рене се убедила, че котката наистина започнала да посещава съоръжението и довела със себе си малките, за да не замръзнат.

За съжаление едно от тях не успяло да оцелее. Рене, заедно с годеника й Натаниел, направили всичко възможно, за да вземат котетата на топло, страхувайки се, че още някое може да загине. Въпреки че майката избягала, двойката успяла да прибере малките. След това се грижили около два месеца за тях, а после им намерели домове.

Тайничко Рене се надявала, че мама котка ще се върне някой ден. Точно така се случило – котката се появила пред прозореца на жената още през есента. Но двойката успяла да я хване чак през зимата, когато настъпили големите студове.

Когато снежната стихия блокира Ню Йорк този януари, Натаниел чул някакъв шум край прозореца. Това била котката, която молела за помощ.

Мъжът отворил прозореца и котето, без да му мисли много, скокнало в къщата. Наистина, първоначално била доста нервна, но оказвайки се в банята, бързо се успокоила. Когато Рене се върнала, котката не се изплашила от нея, а дори обратното, започнала да отвръща на галенето на жената и да мърка.

„Радваме се, че котката сама дойде и откри своя нов дом“, завършват историята Рене и Натаниел, които планират да задържат животинчето и са сигурни, че то ще се сприятели с кучето им Хюго.

Превод и редакция: Trafficnews.bg