За момента е изключена версията за терористичен атентат срещу украинския самолет, разбил се в Техеран, съобщи посолството на Украйна в иранската столица, предаде ТАСС.

"Причината за катастрофата е техническа, друга причина няма", заяви за РИА Новости шефът на иранското управление по извънредните ситуации.

Той добави, че спасителите са събрали телата на загиналите и са ги изпратили за съдебно-медицинска експертиза.

Повечето пътници са ирански и канадски граждани. Украинският Съвет за национална сигурност съобщи, че 11 украинци са загинали в самолетната катастрофа, включително 9-членният екипаж.

Украинските авиолинии съобщиха, че всички полети за Техеран са отменени. Големи световни авиокомпании започнаха да променят маршрутите на полетите на своите самолети, за да не пресичат въздушното пространство на Ирак и Иран.

Иранските спасителни служби откриха "черната кутия" на самолета. Устройството е намерено в околностите на Техеран и предадено на правоохранителните органи.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски поднесе във „Фейсбук“ съболезнования на роднините и близките на всички пътници и членове на екипажа на украинския самолет. Заради катастрофата той прекъсна посещението си в Оман и спешно се връща в Киев.

Украински самолет се разби в Иран! Над 180 души са загиналиНяма данни за пострадали българи