Украински пътнически самолет Боинг 737 се разби близо до Техеран, малко след излитане. На борда е имало 180 души и членове на екипажа и няма оцелели. Според агенцията катастрофата е причинена от технически проблеми. Самолетът е излетял от международното летище "Имам Хомейни" и е пътувал към Киев.  Почти веднага след излитането връзката с него е била прекъсната, съобщи сайтът FlightRadar24.

На снимка, публикувана от иранската държавна информационна агенция ИРНА, се виждат спасители в поле, по което са разпилени отломки от самолета.

Няма данни за пострадали българи при катастрофата на украински пътнически самолет в Иран, съобщават от Министерството на външните работи.

Посолството ни в Техеран следи ситуацията и е готово да оказва съдействие при необходимост, посочват от МВнР.

От ведомството съобщават и че няма данни за пострадали български граждани и при ракетните удари в Ирак.

Всички членове на състава на посолството на България в Багдад, както и на търговското ни представителство в Ербил са добре. Двамата български военни към тренировъчната мисия на НАТО от вчера са евакуирани извън Ирак.

Любителски кадри от момента на инцидента показват горящ обект в небето.

Катастрофата е станала малко след като Иран извърши ракетни нападения срещу две бази в Ирак, в които са разположени американски сили, отбелязва "Асошиейтед прес". Няма данни за връзка между двете събития.