Учените изясниха, че джакфрут (хлебно дърво) е способен да реши проблема с глада в редица държави, в които има криза с хранителните продукти. Биолозите са на мнение, че джакфрът е способен не само да замени редица видове зърнени храни, но и да се бори по енергийна стойност със свинското.

Според учените, семената на хлебното дърво съдържат повече количество желязо, белтъци и калций, необходими за потенциалното функциониране на организма. При това плодовете джакфрут са отвратителни на вкус – вместо мекия, характерен за екзотичните плодове вкус, хлебното дърво има мирис на гнили плодове и се употребява в храната само частично.   

Британските учени са на мнение, че въпреки това, джакфрут може да е уникално средство за решаването на проблемите с глава в редица страни по света – тези плодове могат да бъдат приготвяни по най-различни начини: да бъдат печени, пържени, да бъдат използвани като компонент на салата. В момента специалистите решават проблемите със съхраняването на екзотичните плодове и задоволяването на световните пазари с този продукт.