Извънредна ситуация на летище "Схипхол" в Амстердам. Холандската кралска военна полиция разследва "подозрителна сиуация" на летището, съобщава говорител на силите пред CNN.

В туит, публикуван в официалния акаунт на летището, се казва също, че полицията разглежда "ситуация на борда на самолет". По непотвърдена информация мъж се е опитал да отвлече самолет.

Първоначалните данни сочат, че става въпрос за полет на Air Europa до Мадрид. Също така се твърди, че мъже, въоръжени с ножове, се намират в самолета.

Холандският обществен оператор NOS заяви, че спешните служби са вдигнати по тревога, а според филиала на CNN в Холандия на летището е прозвучала аларма. 

Говорител на полицията отказва да съобщи за какво точно става въпрос. Очевидци разказаха, че на летището пристигат много линейки с включени сирени. Няколко изхода на летището също са затворени.

На пътниците от няколко кацащи самолета не им е било позволено да влязат в ръкавите, а са били вкарани в летището по друг път.

Летището в столицата на Холандия е третото най-натоварено в Европа, след лондонското "Хийтроу" и парижкото летище "Шарл де Гол".

В последствие стана ясно , че пилотът по грешка е натиснал бутонът за тревога и е задействал процедурата.