Президентът на САЩ Доналд Тръмп е предложил мигрантите да бъдат стреляни в краката, за да бъдат забавени, след като са преминали южната граница. Това е станало по време на среща през март, на която той е призовал за затваряне на цялата границата между САЩ и Мексико, съобщава "Ню Йорк таймс".

Позовавайки се на интервюта с повече от дузина служители на Белия дом и на администрацията, които са пряко замесени, изданието - в откъс от книгата "Гранични войни: Атаката на Тръмп срещу имиграцията отвътре" - съобщи, че Тръмп е лансирал идеята в края на това, което "Ню Йорк таймс" определя като "отчаяна седмица на президентски ярости".

Междувременно Тръмп заяви, че това, което в момента се случва в САЩ, не е импийчмънт, а преврат, който целял да отнеме властта от американския народ, както и неговия вот, пише News.

"Докато научавам все повече и повече всеки ден, стигам до извода, че това, което се случва, не е импийчмънт, това е ПРЕВРАТ, целящ да отнеме властта на народа, техния ИЗБОР, техните свободи, тяхната втора поправка (в американската конституция), религия, военни, гранична стена и дадените им от Бога права като граждани на САЩ", написа Тръмп в профила си в "Туитър".

Коментарите на Тръмп бяха направени, след като той вчера поиска председателят на Комисията по разузнаване към Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ) Адам Шиф да бъде обвинен във връзка с предполагаемо съчиняване на изявление, приписано на Тръмп по време на телефонния му разговор с украинския му колега Володимир Зеленски. Освен това той каза, че сигналът на служителя на ЦРУ във връзка с разговора бил още една "измама на демократите".

а.