Изборите в САЩ са нагласени и са пълна измама. Това за пореден път заяви американският президент Доналд Тръмп в първото си интервю след изборите. Пред Fox, той заяви съдиите не искат да се намесват и е трудно въпросът да стигне до върховния съд.

Тръмп отказва да признае поражението си в изборите от демократа Джо Байдън макар вече да е в ход официалната процедура за предаване на властта, припомня ДПА. Вместо това действащият президент реши да атакува вота в съда с надежда гласовете, подадени по пощата в ключови колебаещи се щати, да бъдат анулирани. Въпреки това почти всеки иск, подаден от кампанията на Тръмп, бе отхвърлен заради липса на доказателства.

Водещата Мария Бартиромо насърчи държавния глава с думите, че това е отвратително и "не можем да позволим изборите в Америка да бъдат опорочени".

Бразилският президент Жаир Болсонаро, наричан понякога "Тръмп на тропиците", каза днес, че ще поизчака, преди да признае победата на Джо Байдън на президентските избори в САЩ, предаде Асошиейтед прес.

Запитан дали ще признае победата на Байдън, Болсонаро отговори, че ще изчака още малко.

Президентът изказа съмнения и в сегашната система за електронно гласуване в Бразилия, за която намекна, че е уязвима за избори измами. Той призова страната да се върне към хартиените бюлетини за президентските избори през 2022 г.