В края на 2015 и началото на 2016 година Доналд Тръмп е проучвал възможността да построи небостъргач в Москва.
 За да стане това, той е използвал услугите на бивш руски служител в ГРУ. Ключов играч в плановете на бъдещия американски президент е Феликс Сатер, който е партнирал на Тръмп в сделки с недвижими имоти по цял свят, пише BuzzFeed. 

През ноември 2015 година Сатер изпраща мейл до личния адвокат на Тръмп Майкъл Коен, с който се хвали, че може да накара "цялата команда на Путин" да вложи в проекта за Тръмп Тауър в Москва и да накара Путин публично да похвали републиканския кандидат за Белия дом. Дали това е станало, няма информация. 

Знае се обаче, че по-късно Коен е получил друго послание от Сатер, в което е бил посочен човек, който може да съдейства за стартирането на проекта в Москва. Този човек очевидно е бил двоен агент - на руското ГРУ и на американските тайни служби, и те са узнали от него за секретни руски технологии, спътникови телефонни номера на Бин Ладен и за срещи на севернокорейски военни, купуващи оборудване на създаване на атомно оръжие. А Сатер е работил активно с тайните служби на САЩ.

Точно този двоен агент е споменал, че е привлякъл за финансиране на Тръмп Тауър в Москва две руски банки, едната от които ВТБ, която вече е била в списъка със санкционираните от САЩ. Според BuzzFeed бившият служител на ГРУ е помогнал на Сатер и Коен да получат покана за Икономически форум в Санкт Петербург през 2016 година, където се събира целия бизнес елит на Русия, но в последния момент двамата са отменили пътуването.