29-годишният Джордан Киниера е мастит адвокат от Уганда, чийто кариерен път е достоен за холивудска екранизация. В далечната 1996 година бащата на нашия герой загубил поземлен спор със съседите си и се лишил от голямо парче земя, което обрекло семейството му на бедност.

Това вдъхновило 6 годишното момче да стане адвокат и да покаже на всички, че никой не може да се бъзика със семейството му!

„Взех решението да стана адвокат в по-късна възраст, но то бе вдъхновено от събитията, на които станах свидетел. От обстоятелствата и разочарованията, които преживя семейството ми по време на съдебния процес и как това ни повлия.

Баща ми беше пенсионер, затова нямаше други източници за доход. Той бе отчаян и има нещо нехуманно, че го накараха да бъде в това състояние без възможност да направи каквото и да е.“

Младежът решил, че каквото и да става, ще върне на баща си земята. За това той изминал дълги и сложни 18 години на учене и юридическа практика, преди да се захване с това дело.

Поземлените спорове са много разпространени в Уганда. Според местните юристи, те засягат 33-50% от собствениците на земя в страната.

На 1-ви април тази година Джонатан успешно печели делото и връща отнетата земя на баща си!

Бащата на „сина на годината“ вече е на 82 години и няма кой знае каква възможност да обработва земята, но Джордан е щастлив за баща си, който през последните години не е посадил дори едно семенце.

Сега Джордан има намерението да защитава правата на останалите свои съграждани, които имат поземлени спорове.

Превод и редакция: Trafficnews.bg