Суматранска тигрица в лондонската зоологическа градина беше убита от потенциалния си партньор на първата им среща. Обичаната от лондончани Мелати беше представена на новопристигналия мъжкар Асим в петък, съобщава „Мирър“.   Срещата им обаче бързо станала напрегната и потенциалният ухажьор стана агресивен.

 Въпреки усилията на служителите да ги разделят, Мелати била мъртва, когато стигнали до нея.   Асим е докаран в Лондон от датски сафари парк в рамките на европейска развъдна програма. Всички в Лондонската зоологическа градина "са съкрушени от загубата на Мелати и обрата на събитията".  

"При големите котки запознанствата, колкото и внимателно да са подготвени, винаги са много рискови", обясниха от зоологическата градина.

Преди да бъдат събрани, тигрите са държани в съседни ограждения, за да свикнат един с друг. Специалистите са забелязали положителни знаци и са решили, че моментът е подходящ за запознанството им.   Мелати беше на 10 години. Тя е родила седем тигърчета от предишния си партньор Дже Дже, преди той да бъде преместен във Франция миналия месец.   Сега специалистите са загрижени за 7-годишния Асим. Когато пристигна, го описвали като "красив и самоуверен мъжкар, много любвеобилен към дамите".   Суматранските тигри са критично застрашени заради бракониерство и загуба на хабитат. На свобода те са само около 300 на брой. В плен живеят около 20 години.