Най-малко 10 души са блокирани след срутване на сграда в Шанхай. Инцидентът е станал на строителна площадка в китайския град рано тази сутрин.

Към момента световните агенции не съобщават за пострадали. Не е ясно състоянието на нито един от работниците.. 11 души са били извадени изпод руините. На място са пристигнали 24 автомобила на спасителните служби.

Сградата се намира в центъра на китайската икономическа столица. Сградата е трябвало да се превърне в шоурум на “Мерцедес”, съобщават местни медии. Строежът се срутил около 11.30 ч. местно време. На място има и екипи на полицията. Движението в района е ограничено и граждани не се допускат.

Местни жители разказват пред агенция “Франс прес”, че всичко около тях се разтърсило. Повечето си помислили, че става земетресение. После чули силен тътен, наподобяващ експлозия.

През последните няколко месеца в Китай се случват поредица от подобни инциденти заради заобикаляне на мерките за безопасност по време на работа. През март 78 души бяха убити след взрив в химически завод в Йенчън, което се превърна в една от най-големите трудови злополуки в Китай през последните години. При разследването станало ясно, че заводът имал редица нарушения именно при изискванията за сигурност на работното място.

През ноември миналата година пък 22 души бяха убити при друга експлозия в химически завод. Работниците били извън предприятието в Джандзякоу, където ще се проведат зимните олимпийски игри през 2022 г.