Сградата на Капитолия и Белия дом  във Вашингтон са отцепени след стрелба в центъра за посетители на Капитолия, съобщи Си Ен Ен, цитиран от 24 часа. Двама души са ранени, а персоналът, членове на Конгреса и туристи са инструктирани спешно да търсят убежище.

Работещите вътре веднага са отведени до най-близките скривалища. Намиращи се отвън хора панически търсят най-близкото място да се скрият, опасявайки се, че стрелбата може да продължи.

Ранена е жена, а заподозреният мъж е прострелян и след това арестуван, предава Си Ен Ен.

Силите за сигурност потвърдиха и че един от полицаите, пазещи административната сграда, е ранен.

Дежурният шеф на охраната съобщи, че стрелецът е задържан, а един полицай е ранен, предаде Би Би Си.
Полицията във Вашингтон нарече случилото се "изолиран" инцидент и каза, че няма "активна заплаха" за населението.

Сградата на Капитолия е блокирана. Заповедта за евакуацията в скривалища дошла, след като се чули изстрели откъм посетителския център на сградата, в която се помещават и двете камари на американския конгрес – Сенатът и Конгресът.

Макар в САЩ в момента да има великденски празници, членове на Конгреса и част от администрацията били вътре.

Заловеният стрелец е откаран в ареста. Не се дава информация за самоличността му. Според Ен Би Си нюз той насочил оръжие срещу полицай, който стоял пред сградата на Капитолия. Офицерът го прострелял.

Състоянието на ранения полицай не е сериозно. Ранена е и жена, която стояла наблизо по време на инцидента, твърди имейл, пратен до човек от персонала на Сената.

Сградата на Белия дом също била отцепена след инцидента.