27-годишната Бай Пигърс е основател и работник на сиропиталище за маймунки. При нея се оказват бебенца, които по една или друга причина са останали без родителска грижа. А историята й започва, когато момичето е на 22 и спасява малко изоставено маймунче. Чудото, което Бай прави се случва в Зимбабве.

„Всяко спасение е уникално“, разказва Бай за своите питомци. Истината е, че всички са с тъжно начало, тук се оказват само сирачета, които нямат навици за оцеляване в дивата природа.

Част от възпитателния процес с сиропиталището “Free to be wild“ е плуване по шест часа на ден. Така маймунките по- лесно поддържат хигиената си, второ – шансът да попаднат на хищници е много по- малък.

Сега сиропиталището има възможност да се прехранва и съществува без проблем, заради огромния поток туристи, както и държавната помощ. Най- сложно е било през 2014-та година, когато Бай е трябвало буквално сама да прави всичко, без почти никаква помощ.

Маймунките отвръщат на Бай със същата любов, с която ги дарява тя, въпреки че са известни с пакостливия си нрав. Някои от тях в крайна сметка се оказват на свобода, а други, които не са успели да се социализират и придобият нужните навици продължават живота си с Бай.