Затворени училища, наводнени улици, паднали дървета и свлачища в много части на Гърция предизвика бурята „Виктория‘, която вчера удари страната, засегнала Крит и островите в Йонийско море. Особено потърпевш е остров Корфу, където днес училищата са затворени, съобщи МИА.

Поради силните ветрове корабите на острова останаха закотвени в пристанищата, а силен дъжд предизвика наводнения и проблеми с улиците.

85% от Венеция е наводнена, водата е почти два метраТова е най-високият прилив за повече от 50 години

 

Кметовете на общини на Корфу, късно снощи, на извънредно заседание и в координация с директорите на училищата, решиха днес да затворят основните и средните училища, предаде БГНЕС.

Бурята засегна и други острови в Йонийско море, Закинтос и Кефалония, причинявайки проблеми и щети по улиците и на домовете. Най-голямо количество дъжд беше регистрирано от Гръцката национална обсерватория на остров Итака вчера, където за около 8 часа паднаха 71 сантиметра на квадратен метър. Вчерашната буря засегна остров Крит и Атина късно снощи. Проливен дъжд тази сутрин създаде проблеми по улиците на гръцката столица.