5-годишно момиче, което живее като детето от джунглата Маугли от романа на Ръдиард Киплинг "Книга за джунглата", откриха властите в Москва. 

Малката Люба била намерена да скимти сред купиша боклуци, пишат руските медии. Тя не може да говори, издава само нечленоразделни звуци. Момичето не може да се храни и проявява признаци на анорексия. Когато я открили, спасителите й дали вода, а детето набързо изпило 2 чаши. В болницата лекарите се разплакали при вида й. С усилия я накарали да легне на леглото. В жилището малката спяла само на пода сред купчините с боклуци. Люба е изключително мнителна към хората, тъй като не е виждала друг човек освен майка си.

Около вратлето на изтощеното дете, почти врязан в шията, имало ластик за коса. Според психолозите родната майка на детето - 47-годишната Ирина Гаращенко, изглежда напълно нормална. Ирина, която вече е арестувана, е безработна.

Апартаментът на ужасите е в покрайнините на Москва. Съседите знаели, че Ирина има проблеми с плащането на наема. Питали майката защо от жилището се разнася лоша миризма. Тя им отговаряла, че има проблем с тръбите за канализацията. 

Заради детския плач, който се разнасял от апартамента, комшиите дари сигнал в социалните служби. Майката обяснила, че тъй като детето й е едно, то живее само. 

Ирина може да бъде съдена за опит за убийство.