Боксовата легенда Флойд Мейуедър и реалити звездата Ким Кардашиян са дадени на съд. Причината е, че са подвели инвеститори с участието си в реклама за токен на криптовалута, а искът е внесен на 7 януари във федерален съд в Лос Анджелис

В искът се твърди, че те са лансирали токените, с цел да увеличат цената им и да спечелят за сметка на последователите си и инвеститорите.

"Ръководителите на компанията в сътрудничество с няколко знаменитости като промоутъри... са давали фалшиви или подвеждащи изявления за "EthereumMax" чрез реклами в социални мрежи и други промотиращи дейности", пишат още в иска.

Ким Кардашиан е рекламирала "EthereumMax" през лятото на 2021 г. в Инстаграм. Тогава тя е имала 250 милиона последователи. Тя е включила към поста си и хаштага #AD, което значи, че й е било платено за рекламата.

Боксьорът Мейуедър ги рекламира върху боксовите си шорти по време на срещата със звездата от YouTube Логън Пол, като представителите на двете звезди не са коментирали иска, който е заведен.