Роби Уилямс твърди, че се е сблъскал с дух, когато известно време живеел в дом, който е бил обитаван от призраци.

45-годишният певец е категоричен, че го е преследвал духа на звездата от групата "Мамас енд Папас" – Кас Елиът, известна като "Мама Кас". Това се е случило преди 18 години, когато е взел под наем къщата на Дан Акройд в Лос Анджелис.

Той прекарал три месеца в имота, докато не открил, че е обитаван от духа на Кас, която е живяла там до смъртта й вследствие на инфаркт през 1974 г., едва 32-годишна.

Когато Роби почувствал присъствието на духа, се обърнал към него с думите: „Знам, че си тук и ще уважавам твоето пространство, но моля също така ти да уважаваш моето, защото се страхувам от теб ", пише БГНЕС.

Всичко това певецът сподели в интервю за Джо Ууд. Веднъж дори и негови приятел, който му бил на гости, слязъл с тичане по стълбите от горния етаж и казал, че току-що е говорил в банята с някой, който всъщност не е бил там. Кучето на Роби също отказало да седи в къщата.

Роби разказва, че за него е било много трудно да напусне имота, защото компанията, която наел, за да премести багажа му, отказало да свърши работата, защото служителите били видели „стара жена, седнала на стол до прозореца“.

Самият Дан Акройд също смята, че къщата е обсебена от призраци и тъкмо тяхното пребиваване там го вдъхновило да създаде хита "Ловци на духове", на който той е съсценарист.