Общо 17 души - десет румънци, петима турци и двама сирийци - са разследвани за фалшифициране на документи, след като се опитали да влязат в Румъния през ГКПП Русе-Гюргево с фалшиви отрицателни тестове за коронавирусна инфекция, предаде Аджерпрес.

В съобщение на граничната полиция в Гюргево се посочва, че става дума за пет жени и петима мъже с румънско гражданство, петима мъже с турско гражданство и двама мъже със сирийско гражданство на възраст между 24 и 50 години, които са се опитали да преминат през граничния пункт през последните 48 часа.

Тъй като имало подозрения за автентичността на представените резултати от тестовете, по искане на представителите на Дирекцията за обществено здраве в Гюргево полицаите са направили допълнителни проверки, при които било установено, че документите не са издадени в посочените лаборатории.

В момента граничните полицаи в Гюргево извършват проверки на 17-те лица по подозрения във фалшифициране на документи, като след приключване на разследването ще бъдат предприети съответните законови мерки.