Жената с окървавеното лице и жълтото сако от снимката от летището в Брюксел е индийска стюардеса, съобщиха британските медии. Кадърът с уплашената жена стана една от емблемите на атентатите в Брюксел.Героинята на снимката е 40-годишната индийска стюардеса Нидхи Чапхекар, която трябвало да лети същия ден за Нюарк, САЩ. Тя е майка на две деца в Мумбай. На летището била със своя колежка от компания "Джет еъруейс", която също пострадала при атентата, но е жива.

Близките на Чапхекар разказаха, че от снимката научили, че е жива. През целия ден във вторник не успели да се свържат с нея, но поне знаели, че не е загинала при атаките.


Кадърът е заснет от грузинската репортерка Кетеван Кардава, която пътувала за Женева, за да отрази разговори между Грузия и Русия. "Тя беше в шок, безмълвна. Не плачеше, не викаше. Просто гледаше уплашено", разказва журналистката.

Друг герой от зловещите снимки е бившият баскетболист Себастиен Белин, който бе заснет да лежи на терминала в локва кръв. Той разказва, че ударната вълна подхвърлила тялото му като възглавница, пише в. Стандарт. "Моите 115 кг бяха изхвърлени като възглавница от пера. Но през цялото време си казвах, че ще се справя. Не исках дъщерите ми да растат без баща", разказва мъжът, който почти е загубил единия си крак.