Предсрочни парламентарни избори се задават в Ливан след катастрофалната експлозия в столицата Бейрут.  В телевизионно обръщение тази вечер премиерът на Ливан Хасан Диаб посочи предсрочните парламентарни избори като изход от кризата.

"Ситуацията изисква приемането на изключителни решения и единствен изход от кризата се явяват предсрочните избори”, заяви той и обеща, че на предстоящото заседание на правителството ще внесе такова предложение. По думите му правителството може да остане на власт за два месеца, за да подготви "национално решение", съобщи ТАСС.  

Словото на премиера прозвуча на фона на масовите улични протести в ливанската столица, Протестиращите завзеха сграда на министерството на външните работи и министерството на икономиката.

От балконите били спуснати червени платнища с надписи "Бейрут - столица на революцията". По-рано днес протестиращите изгориха портрета на президента Мишел Аун и обявиха сградата на външното министерство за свой щаб.

По данни на ливанския Червен кръст при сблъсъците са пострадали над 140 души, а един жандармерист, ранен в главата, е починал.