Последните шастливи мигове на българите от Чикаго, които бяха застреляни от съсед поляк. . Това показват снимки от мобилния телефон на Ивайло Попов, който е една от жертвите. Фотосите са направени десетина минути преди стрелецът да влезе в апартамента на българите, предаде bg-voice.com.

Цветанка Костадинова и Ивайло Попов поканили майката на Иво Искра Попова и нейния приятел Дейвид на вечеря в събота. На купона трябвало да дойде и Данаил, син на Цвети от предишния брак. За негов късмет шефът му го задържал на работа извънредно и той закъснял.

Когато пристига пред апартамента, чува последния изстрел. „Бях на работа, майка ми и баща ми чакаха гости – баба ми и приятеля й.

Трябваше да свърша работа в два следобед, но в последния момент шефът ме изпрати да свърша нещо – така се забавих цели три часа. Това не се е случвало никога. Прибрах се в пет, паркирах пред блока и тогава чух последния изстрел. Сърцето ми спря… Благодаря на Господ, спаси ме! Започнах да си задавам въпроси – ако бях там, какво можех да направя. Обаче нищо не мога да върна назад“, разказва Данаил.

По думите му, вратата на дома им не е  била заключена, докато семейството е вечеряло и убиецът просто влязъл. Децата отричат да са имали пререкания с него.

„Това престъпление беше извършено от психичноболен човек. С този човек не сме говорили, въпреки че ни беше съсед. Не сме говорили с него, не сме имали пререкания“, казва Данаил.

„Не мисля, че този гняв ще утихне. Тази болка ще ни остане за цял живот. Каквото и да направим, няма да върнем нашите близки. Трябва да бъдем силни, да се подкрепяме. Животът просто продължава“, категорично е момчето

Искра е дъщеря на Ивайло от първия му брак. Идва в САЩ когато е едва на 4 месеца. Кръстена е на баба си Искра – също покосена от куршум във фаталната събота. Данаил е син от първия брак на Цветанка. Идва в САЩ преди една година и сега е останал напълно сам.

Двамата са категорични, че никога няма да простят на убиеца  Криштоф Марек, когото го чака доживотна присъда.

 Снимки: bg-voice.com