Украинският военен пилот, обвиняван от Русия за свалянето през 2014 г. на полета на малайзийските авиолинии MH17, „се самоуби с пистолет”, съобщават медиите в Украйна, цитирайки полицията.

Приживе капитан Владислав Волошин определяше руските твърдения като лъжи. Холандски следователи стигнаха до извода, че ракета от руски комплекс „Бук” е свалила самолета „Боинг 777”, убивайки 298 души.

Според полицията Волошин се е прострелял у дома си в Миколайв (Николаев – на руски, бел. ред.), близо до Черно море, като е починал от по-късно в болница. Неговите приятели и роднини нямат обяснение за причините. Не е оставил и предсмъртно писмо.

Той е реализирал 33 бойни мисии с изтребител Су-25, осъществявайки наземни атаки срещу подкрепяните от Русия сепаратистки бунтовници в Източна Украйна, пише vesti.bg. Наскоро 29-годишният Волошин получи командването на летището в Миколайв.

Независими експерти - освен холандския екип - отхвърлиха руските обвинения към пилота, като доказателствата сочат, че пътническият самолет на малайзийските авиолинии е бил свален от ракетен комплекс, отписан от армията на Русия и прехвърлен към бунтовниците в Украйна.