САЩ ще има за първи път кандидат за вицепрезидентчернокожа жена от азиатски произход. Тази нощ Джо Байдън обяви, че е избрал Камал Харис за свое вице.

 Тя е родена в семейство на имигранти от Индия и Ямайка. Бивш главен прокурор на щата Калифорния. Харис б съперник на Байдън в кандидат-президентската номинация на Демократическата партия, преди да се оттегли. 55-годишната сенаторка е сред призоваващите за реформи в полицията и се смята, че ще мобилизира чернокожия електорат.

Новината беше последвана от незабавна реакция от страна на действащия президент Доналд Тръмп. Той изрази удивлението си от номинацията на Харис, която се държа неуважително към Байдън по време на дебатите при кампанията за първичния вот на Демократическата партия през миналата година, предаде "Ройтерс". Според някои наблюдатели, може би точно в емоционалия начин, по който тя критикуваше Байдън, той е видял в нейно лице политик с качества.

"The New York Times" отбелязва, че дори когато не се е представяла по най-добрия начин в дебатите, Камала Харис е показала умение да увлича аудиторията.