Няколко полицаи в Париж са временно отстранени от длъжност след публикуването на видеозаписи, показващи как бият чернокож мъж. Служителите на реда използвали и сълзотворен газ срещу него без очевидна причина.

Жертвата на насилието е музикален продуцент, а полицаите влезли след него в студиото му, след като го видели да върви по улицата без маска. 

Това се случва в момент, когато парламентът одобри на първо четене законопроект,  ограничаващ възможността за заснемане на действията на полицията. Текстът предизвика остри реакции на журналисти и правозащитни организации. Според тях, по този начин проявите на полицейска жестокост биха останали неразкрити и ненаказани.

"Кадрите са неописуеми, те са изключително шокиращи и веднага след като разбрах за случилото се поисках временното отстраняване на тези полицаи. Когато фактите бъдат установени от правосъдието, защото вече тече разследване, ще поискам полицаите да бъдат уволнени. Те опетниха униформите на Републиката", каза министърът на вътрешните работи на Франция Жерал Дарманен, цитиран от Нова тв.