Лекари установили, че тайванка има в окото си четири малки пчели, които се настанили да живеят там. 28-годишната жена, идентифицирана само като Хе, плевяла, когато насекомите се настанили в очите ѝ, информира Канал 3. Д-р Хонг Чи Тинг от болницата на университета Фуйин заяви пред Би Би Си, че бил "шокиран", след като извади насекомите.

Хе вече е изписана от болницата и се очаква да се възстанови напълно. Потните пчели, известни също като Halictidae, са привличани от пот и понякога кацат по хората, за да поглъщат пот. Те също така "пият" сълзи заради високото им съдържание на протеин, сочи проучване на Ентомологичното общество в Канзас.

Хе плевяла, когато духнал вятър и тя помислила, че е влязъл прах в очоте й,тогава насекомите се настанили в лявото ѝ око.

Но часове по-късно очите й все така били подути и я болели, което я накарало да потърси медицинска помощ в болница в Южен Тайван.

"Тя не можеше да затвори напълно очите си. Погледнах с микроскоп и видях нещо черно, което приличаше на крак на насекомо", каза доктор Хонг, професор по офталмология в болницата.

"Тези пчели обикновено не атакуват хората, но обичат да пият пот, откъдето идва и името им", каза докторът. Той добави, че Хе била късметлийка, че не е разтривала очите си, докато пчелите са били вътре.