Филмовата индустрия беше шокирана, след като днес актьорът Алек Болдуин уби на снимачната площадка Халина Хътчинс. Инцидентът е станал по време на снимките на уестърна "Rust". 

Все още се изясняват причините за инцидента. Болдуин е стрелял по време на снимките на продукцията, но е станал инцидент с реквизитен пистолет зареден с халосни патрони. Самият Болдуин е бил в шок от случилото се. 

Халина Хътчинс е родом от Украйна, но дълги години живее в Лос Анджелис и е завършила Американския филмов институт през 2015 г. Тя е кредитирана с участието в производството на 49 филмови, телевизионни и видео заглавия по време на кариерата си, според IMDB.

Работила е по филми, включително "Archenemy", с участието на Джо Манганиело, който беше пуснат миналата година и беше обявен за изгряваща звезда от списание American Cinematographer през 2019 г.

Според нейния уебсайт, Хътчинс е израснал в съветска военна база в Северния полярен кръг и първоначално е учил като журналист, завършил Киевския национален университет със специалност международна журналистика, преди да продължи да работи върху документални продукции в цяла Европа и да премине към филм .

Последната й публикация в сряда показа видео как язди кон в Ню Мексико по време на снимките на "Rust". 

При изстрела е бил ранен и режисьорът Джоел Соуза, който е бил изписан от болницата. Подобни инциденти в Холивуд са се случвали и преди, като най-известният е смъртта на Брандън Лий - син на легендата Брус Лий. Брандън Лий е застреля по време на снимките на Гаврана. В оръжието е трябвало да има халосни патрони, но то е било зарадено с бойни.