Охранител в магазин Primark в югозападната част на Лондон е хванал четири тийнейджърки да крадат различни вещи, но вместо да постъпи относно престъплението, както е задължен и се очаква, той решава да накаже виновничките по свой начин, съобщава Daily Mail, цитиран от "Блиц".

Самите жертви са разказали пред разследващите, че след като 27-годишният Зия Удин ги уличил в кражбите, той ги завел всичките в складовото помещение, уж за да се обсъди случая. Там охранителят започнал да заплашва и манипулира момичетата, че ще разкаже за случилото се на родителите им, а може дори да се обади в полицията. Също така ги наплашил, че ще попаднат в затвор за непълнолетни крадци.

Охранител изнасили 4 ученички след кражба в магазин

Тийнейджърките предлагали на охранителя да компенсират щетите с пари или да работят в магазина, но мъжът ясно показал, че предпочита друг начин. Една от жертвите казала, че „нямала друг избор“. Зия умело използвал знанията за „слепите зони“ на системата за наблюдение и всичко, което се случило останало зад кадър.

Може би никога нямаше да се разбере за всичко това, ако не бяха колегите на мъжа, които забелязали, че той не е оформил документите за задържането на момичетата, а и също така поискал да се изтрият кадрите от търговския етаж, където се вижда как момичетата крадат вещи.

След претърсване в склада са намерени презервативи, които Удин оставил там. След проверка на телефона му разследващите установили, че той е позвънил и на няколко други момичета, чиито телефони е разбрал, след като са били задържани в магазина за кражба. Мъжът е обвинен в изнасилване и насилие над непълнолетни, но самият той отрича всички обвинения срещу него.

Очаква се на 19 ноември Зия Удин да бъде осъден.

Охранител изнасили 4 ученички след кражба в магазин