Облекчаване на мерките за ваксинираните - това предвижда Германия. Очаква се предложението да бъде обсъждано утре на среща между канцлера Ангела Меркел и регионалните премиери, съобщи Франс прес.

То предвижда хората, които са ваксинирани да не бъдат задължени да показват негативен тест, за да влизат в магазини, да отидат на фризьор или да посещават определени събития, няма да бъдат карантинирани и на влизане в страната, освен ако не идват от високорисков регион, като Индия. Правилата за социална дистанция и носене на маски ще важат за всички.

Междувременно демонстранти излязоха по улиците на няколко града в Германия, за да протестират срещу налагането на вечерни часове като част от новите строги мерки срещу разпространението на коронавируса. Днес институтът "Роберт Кох" обяви за ръст на потвърдените Covid случаи в страната с 18 773, а починалите с такава диагноза в последните 24 часа са 120.

Във Франкфурт около 300 души манифестираха през центъра на града с транспаранти с протестни лозунги. Някои от участниците палеха фойерверки, които създаваха много пушек. Стотина човека протестираха в Хановер. И двете демонстрации бяха регистрирани предварително в полицията.