Нови гръмотевични бури удрят Гърция! Има наводнени улици

Възможни са смущения в работата на фериботите до островите

Свят 15.07.2019 09:40 2027 0
Нови гръмотевични бури удрят Гърция! Има наводнени улици

Нова порция лошо време в  Гърция. Синоптиците предупреждават за мощни гръмотевични бури с проливни дъждове.

Магистралата към южния град Патра е била залята от кал и вода. Автомобилисти са били блокирани в тунел заради наводнения път.

В района на островната група Циклади е валял пороен дъжд с мощна градушка в продължение на 20 минути. Наводени са били улици, а хората панически са избягали от плажовете. Лошото време ще обхване централната и северната част на страната, включително и полуостров Халкидики, където миналата седмица бурите нанесоха огромни щети и взеха жертви, предаде Нова телевизия.

Обезщетяват български собственици в Халкидики след бурятаПроцедурата е много бърза, като е необходимо да се свържат с представители на общината

Заради силните ветрове е възможно във вторник да има смущения в работата на фериботите до островите.

У нас дъждовете постепенно ще спират, като слънцето ще се показва на все повече места. През нощта валежите в повечето райони ще спрат и над Западна България облачността ще се разкъса. На места главно в югоизточните райони все още ще има превалявания от дъжд.

Утре облачността ще е променлива. На места главно в следобедните часове ще има превалявания от дъжд, възможно е и да прегърми. Ще продължи да духа предимно умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 22° и 27°.

Акценти

Изпрати новина