Нова блокада в Китай, затварят училищата

Причината е откриване на няколко заразени с коронавирус в три града

Свят 23.11.2020 12:25 1929 0
Нова блокада в Китай, затварят училищата

Налагат нова блокада в Китай, затварят училища и започват масово тестване. Причината е  откриване на няколко заразени с коронавирус в три града. Мащабните ограничения са наложени в Тиендзин, Шанхай и Манджурия, въпреки че има малък брой новозаразени в сравнение със САЩ и други държави, които преживяват нова вълна на коронавирус.

Много експерти и правителствени представители предупреждават, че вероятността за разпространение на вируса е по-голяма през зимния сезон. Новите огнища доказват, че все още има риск вирусът да се върне, въпреки че като цяло в Китай е контролиран.

Националната здравна комисия съобщи, че е регистрирала два нови случая в Шанхай през последните 24 часа, с които общо стават седем. Новите случаи са свързани със служител на летище Pudong International, който по-рано този месец бе потвърден с коронавирус. Властите на летището решиха да тестват служителите, събирайки 17 719 проби до тази сутрин.

В Тиендзин са събрани повече от 2,2 милиона проби след откриване на пет случая на коронавирус миналата седмица.

В Манджурия, град с повече от 200 000 души, властите са тествали всички след откриване на два случая. Те също затвориха училищата и забраниха обществените събирания.

Китай регистрира общо 86 442 случая и 4634 починали от края на 2019 г., когато бе потвърден първият случай в китайския град Ухан.
 
 

 

Изпрати новина