Ливанската полиция изстреля сълзотворен газ, за ​​да разпръсне протестиращите в Бейрут. Недоволните граждани хвърляха камъни, също така блокираха и път близо до парламента късно снощи. Напрежението в Ливан продължава, като вчера се проведе втория антиправителствен протест , предизвикани от опустошителната експлозия от миналата седмица.

По време на протеста избухна и пожар  пред входа на площада на Парламента, докато демонстрантите се опитаха да пробият в оградена зона. Протестиращите също нахлуха в офисите на министерството на жилищното строителство и транспорта, предаде Reuters.

Междувременно двама  министри подадоха оставка на фона на политическия спад на взрива и месеци на икономическа криза, заявявайки, че правителството не е успяло да се реформира.

В резултат от експлозията на повече от 2000 тона амониев нитрат във вторник загинаха 158 души, а над 6 000 са ранени. Това усложни натрупания с месеци  политически и икономически колапс. Полицията, носеща бронежилетки и палки, се сблъска с демонстранти, докато хиляди се събраха на площада на Парламента и в близост до площада на Мартиърс.

„Ние дадохме на тези лидери толкова много шансове да ни помогнат и те винаги се проваляха. Искаме всички от тях, особено Хизбула, защото това е милиция и просто сплашва хората с оръжията си “, заяви Валид Джамал, безработен демонстратор, като се позовава на най-влиятелното въоръжено групиране в Иран, което има министри в правителството.

Превод: TrafficNews.bg