Френската полиция е започнала разследване за тероризъм след нападението с нож в Париж. Според свидетели нападателят е крещял „Аллах Акбар“, когато е атакувал петима души в центъра на столицата, съобщава "Монд".

При нападението загина един човек, други четирима бяха ранени, двама от които тежко.

 „Ислямска държава“ е поела отговорност чрез сайта си "Амак", където е написала, че нападателят е неин войник. Групировката обаче не е предоставила доказателства за това, съобщава Ройтерс.

Агресорът беше застрелян от полицаите. Идентичността му все още не е установена.

Отцепен е голям периметър в района на нападението.

Атаката стана близо до Парижката опера, в сърцето на френската столица. Кварталът е известен туристически район с много ресторанти, барове и театри, който в събота вечер е изключително оживен.

Първото обаждане в полицията е направено в 8:47 ч. местно време, офицерите пристигнаха на мястото в рамките на пет минути, а нападателят беше неутрализиран в рамките на девет минути след първия сигнал, съобщи пред репортери премиерът Едуар Филип, цитиран от Ройтерс.

Френският президент Еманюел Макрон написа в "Туитър" - "Франция отново плаща с цената на кръвта, но няма да се огъне пред враговете на свободата".

Френският министър на вътрешните работи Жерар Колон поздрави в „Туитър“ полицаите за хладнокръвието и бързата реакция при неутрализирането на нападателя.