Приключи развода на най-богатия човек в света, собственика на Амазон Джеф Безос. Съдия в предградие на Сиатъл финализира процедурите и крайната цена на раздялата е 38,3 милиарда долара. Джеф Безос се разведе със съпругата си Макензи, с която бяха женени 25 години. Тя получава огромната сума в акции от компанията на Безос Амазон, съобщава Ройтерс, цитирана от БНТ.

Договорката е известна от април, когато Безос каза, че ще даде 4 процента от акциите на най-големия онлайн магазин за продажби на дребно на своята съпруга след раздялата. Двамата бяха обявили в съвместно съобщение в Туитър през януари, че се развеждат.

Джеф Безос запазва 12 процента от акциите за себе си. Те са на стойност 114,8 милиарда долара, която го оставя на първото място сред най-богатите хора на света. Макензи Безос каза, че след като акциите станат нейни, тя ще запази собствеността, но ще преотстъпи на Джеф правото да гласува от нейно име в управлението на компанията. През май Макензи Безос се закани, че ще даде половината си богатство за благотворителност, присъединявайки се към кампанията на мултимилиардера Уорън Бъфет.