Млада майка се самоубива на 23-годишния си рожден ден, след като беше тормозена от зловещи интернет троли, включително и един, който създаде фалшив „Тиндер” акаунт за нея, споделя нейното семейство, цитирано от "Дейли мейл". Лиан Морисън, от Камбусбарон, Шотландия, е решила да сложи край на живота си, след като се прибира през нощта от мястото, където е празнувала рождения си ден.

Тя е описвана като „живота и душата на всяко парти” и е „живяла за своя 4-годишен син Мейсън”. Член на семейството й разкрива, че насилникът я е подтикнал към смъртта, след като е създал акаунт за нея и е контактувал с различни мъже.

В свой пост в страницата си в „Инстаграм” госпожа Морисън показва, че празнува с приятелите си. Тялото й обаче бе открито от 20-годишния й брат Уилям и чичо й Дони Морисън (на 40 години). Баба й Исабел е говорила с нея в деня преди рождения й ден и е разбрала, че Лени иска да излезе вечерта навън. Тя добави, че не е знаела, че внучка й е тормозена в интернет.

Жената е разказвала, че има намерение да посети лекар, защото е страдала от депресия след разни неща, които са й се случили. Никой обаче не е предполагал колко зле всъщност се чувства тя.

„Ние всички сме напълно съкрушени. Лиан познаваше толкова много хора, имаше толкова много приятели. Приятелите й разказаха, че тя наистина е била в депресия. Смята се, че жената е споделила за проблемите си в интернет в полицията.

След смъртта й нейната сестра пише в социалната мрежа: „Ти беше толкова красива. Все още не мога да приема, че вече сестра ми я няма. Обещавам, че ще обичаме, защитаваме и ценим Мейсън. Обещаваме да направим така, че да се гордеем с него и да му казваме колко много си го обичала. Ще се видим скоро, обичам те”.

Членовете на семейството й смятат, че само заради насилниците в интернет се стига до смъртта й, пише Блиц. „Някой болен й създаде акаунт и започна да се свързва с мъже. На полицията вече е дадено има на лице, което е заподозряно от нас за деянието. Всички, които познават Лиан, вярват, че той ще бъде подобаващо наказан за всичко”. Всеки, който познаваше Лиан, знае колко много обичаше семейството си и колко държеше на сина си Мейсън.