72-годишният Стийв Макиърс от Великобритания откри в гаража си мишка, която „почиствала“ предмети в гаража му. Когато Макиърс оставал бъркотия на масата си, а на сутринта предметите се оказвали на други места, човекът решил, че се побърква.

За пръв път Стийв открил своята отвертка в кутията с орехи, с които храни птици, това се случило през февруари. Понякога е откривал в същата кутия вериги и други предмети. В някакъв момент Макиърс се „усъмнил в своята адекватност“ и разсипал орехи и болтове по масата. На следващата сутрин видял, че голяма част от тях били почистени. Предметите променяли своето местоположение няколко седмици, след което мъжът с помощта на съседа си, поставил камера.

Когато изгледали записа, то открили, че една мишка мести вещите. Мъжете с облекчение разбрали, че „това не е полтъргайст“. Оказало се, че понякога мишката се опитвала да пренесе предмети, няколко пъти по- големи от нея, например бормашина. Основно е „подреждала“ метални предмети.

„Безпокоях се. На 72 години съм и знаете, какви неща могат да се случват в главата на 72 годишен човек. Затова, когато се потвърди, че не аз съм правил тези неща, бях щастлив“, разкрива Макиърс.

Британецът споделя, че нарича мишлето „Брекзит“, защото животинчето си прави „запаси заради Брекзит“, но приятелите му наричат гризача „Металния Мики“.

Превод и редакция: Trafficnews.bg