Мъж е арестуван в Испания, защото е заразил 22 души с Covid-19. Твърди се, че 40-годишният е продължил да ходи на работа и във фитнеса, въпреки че е имал кашлица и температура над 40 градуса C, предаде BBC.

Твърди се, че е обикалял на работното си място в Майорка, сваляйки умишлено маската си. Той кашлял и после казвал на колегите си, че ще ги зарази. По-късно петима колеги и трима колеги посетители на фитнеса са дали положителни проби за вируса.

Други 14 души - членове на семейството и негови близки на заразените, включително три бебета.

Испанската полиция заявила в свое изявление, че мъжът проявява симптоми на заболяването от няколко дни, но отказвал да се прибере от работа. Той е направил PCR тест, но отишъл на работа и във фитнеса на следващия ден, докато чакал резултатите от пробата си.

Колегите му казвали да се прибере, но той отказал, съобщиха от полицията. След това той свалял маската си, кашлял и казвал: "Ще ви заразя всички с коронавирус."

Когато тестът му се оказал положителен, колегите се разтревожили. Никой от хората не се е разболял сериозно, съобщават още от полицията.