Полицията потвърждава изчезването на ръководителя на Министерството на здравеопазването на Омска област Александър Мураховски. Това съобщиха пред ТАСС от пресслужбата на МВР за Омска област. 

„На 8 май 2021 г. полицията получи съобщение, че в село Поспелово, област Болшеуковски в Омска област, на 7 май той е напуснал ловната база с АТВ към горски масив и досега местонахождението му е неизвестно“, каза източникът на агенцията, предаде Фокус.

Според информацията в района на издирването е създаден оперативен щаб, а полицейски служители, гвардейци от Руската гвардия, Министерството на извънредните ситуации, ловни инспектори, доброволци и местни жители са включени в издирвателните дейности.

"За изследване на труднопроходими тресавища се използва офроуд техника. Включени са хеликоптер и безпилотни летателни апарати. В резултат на дейностите по издирването е открито превозното средство, което е използвал министърът на 6,5 км от ловната база. Дейности по търсене продължават", каза източникът.

49-годишният Мураховски оглавява Министерството на здравеопазването на Омска област в края на 2020 г. Преди назначаването му на тази длъжност той беше главен лекар на спешната болница № 1 в Омск. Там беше приет опозиционерът Алексей Навални, който беше проявил признаци на отравяне. Той беше съветник в Общинския съвет на Омск от фракцията на „Единна Русия“.