Международното летище в Бали ще отвори врати след тридневно прекъсване на дейността си, причинено от изпускането на дим от вулкана Агунг. Това дава възможност на повече от 120 000 туристи да се върнат в домовете си.

Индонезийските власти предупредиха обаче, че единственият директен международен вход към тропическия остров може да бъде затворен отново, ако ветровете променят посоката си и високите колони от дим и пепел представляват риск за полетите, предаде БГНЕС.

"Въздушното пространство ще бъде отворено отново в 03:00 часа местно време", каза говорителят на летището Нгура Рай. "Но ние непрекъснато ще наблюдаваме ситуацията на място", добави той.

Както TrafficNews.bg съобщи, група от 16 пловдивчани също останаха блокирани на остров Бали. Те заявиха, че в района, в който се намират, няма непосредствена опасност.

Те са останали удивени от организацията, която е създадена в условията на бедствието. Около вулкана навсякъде има полиция и камиони с вода, раздават се маски, евакуират се хора, но няма абсолютно никаква паника сред населението, разказват пловдивчани.