Продължава бедственото положени на остров Бали. Летището остава затворено вече трети ден. Десетки българи са блокирани на туристическия остров  заради изригването на вулкана Агунг. 

Говорител на летищната управа каза, че засега по пистите няма вулканична пепел, но наблюденията показват, че тя се издига до над 7600 метра височина и са насочва към летището от юг и югозапад.

Вчера оттам бяха отменени над 40 полета и това засегна близо 60 хиляди пътници. 39 българи са потърсили до момента съдействие от кризисния щаб на посолството ни в Бали. Те са в безопасност и се намират в хотелите, в които са отседнали.

Както TrafficNews.bg съобщи група от 16 пловдивчани също останаха блокирани на остров Бали. Те заявиха, че в района, в който се намират, няма непосредствена опасност.

Те са останали удивени от организацията, която е създадена в условията на бедствието. Около вулкана навсякъде има полиция и камиони с вода, раздават се маски, евакуират се хора, но няма абсолютно никаква паника сред населението, разказват пловдивчани.