Руският химик Владимир Угльов, който се представя за един от създателите на нервно-паралитичния газ „Новичок“, е бил бутнат от кола. Това съобщава журналистката от изданието The Bell Наталья Геворкян в своя Фейсбук.

„Аз получих писмо от жената на Угльов, в което тя пише, че е бил сгазен и е настанен в болница“, уточнява Геворкян. Тя припомня, че по-рано е правила с химика интервю по повод нашумелия случай „Скрипал“. Журналистката пише още, че се е чула с Угльов по телефона и по думите й, той „говори спокойно и разумно и се чувства удовлетворително“.

В поста на Геворкян не се уточнява къде именно е станал инцидентът, но в статия на сайта The Bell се твърди, че химикът е бил блъснат от кола край руския град Анапа, пише в. Монитор. По различни данни, той бил бутнат, докогато пресичал улицата на пешеходен преход, близо до дома си. Лекарите диагностицирали у Угльов „контузия на главата и силни хематоми на дясната ръка и десния крак“.

Полицията успяла да задържи виновния шофьор, който се оказал 70-годишен местен жител. При разпита той обяснил пред следствието, че се замислил, докато карал, и не забелязал пешеходеца. Водачът дори предложил парична компенсация на пострадалия химик. Самият Угльов заяви, че смята инцидента за „случайност“.