Украинските власти съобщават, че засега Киев не е паднал и че украинската армия контролира ситуацията. Цяла нощ в столицата са се водили тежки боеве.

Тази нощ руски ракети са ударили нефтохранилище на 40 км. югозападно от столицата до едно от летищата на Киев. В момента нефта гори и службите отправиха предупреждение към всички граждани да не излизат на улицата и да не отварят прозорците, съобщава БТВ.

Ударена е и сградата на депо за ядрени отпадъци, но според службите няма никаква опасност, тъй като са нанесени щети само по оградата.

Канцеларията на украинския президент пък съобщи, че руските сили са взривили газопровод в град Харков, втория по големина град в Украйна, предаде Асошиейтед прес.

Държавната служба за специални комуникации и защита на информацията предупреди, че експлозията, при която, според нея, се образувал облак с формата на гъба, може да причини "екологична катастрофа", предаде БТА. Службата посъветва жителите да покрият прозорците си с мокри кърпи или плат и да пият много течности.

Стана ясно, че руските войски са влезли в Харков - втория по големина град в Украйна, който се намира на 40 километра от руската граница. Информацията беше потвърдена от съветник на украинския вътрешен министър. В североизнточните райони на града вече се виждат руски военни машини. 

Огромен пожар пък гори в петролен склад на авиобаза Василков, на около 30 км югозападно от столицата Киев, съобщава Си Ен Ен. По-рано край базата е имало две експлозии. Районът е бил сцена на тежки битки, според украинските власти.

Кметът на града Наталия Баласинович потвърди във видеосъобщение в социалните мрежи, че гори петролно хранилище в село Крячки. По думите й летището също е обстрелвано с балистична ракета, но остава под контрола на Украйна.