Германия постави България в списък с рискови страни. Причината е, че има голям брой пристигащи в страната, които са диагностицирани с COVID-19.

Това показва доклад на института „Роберт Кох“.

Страната ни е на пето място със 166 случая за последните 4 седмици. Най-много случаи на завърнали се заразени са от Балканските държави – Косово, Турция, Хърватия и Сърбия.

Според властите в провинция Северен Рейн – Вестфалия всеки четвърти, завърнал се от почивка в страната или чужбина, е с COVID-19.

В Бавария хиляди изследвани туристи все още не са информирани за резултатите си. Там са взети около 44 хиляди проби, като сред тях 900 са положителни, съобщават здравните власти.

Междувременно министърът на здравеопазването на Германия Йенс Шпан заяви, че очаква да имат ваксина против коронавируса през следващите месеци и определено през следващата година, информира "Ройтерс".

Той направи коментара след решение на Институт "Роберт Кох" да изтегли доклад, в който отбелязва, че може да има ваксина през есента. Докладът беше публикуван в сряда и по-късно институтът го изтегли. От агенцията отбелязаха, че документът е остарял и са направили грешка с публикуването му.