Французинът Александър Мартинез, чиято самоличност открадна измамникът Спас Василев от Кочериново, заяви, че обмисля да го съди, но още е в шок.

42-годишният мъж, който живее в Париж и от години работи в авиосектора, не може да повярва как е възможно 4 години българинът да е крал негови снимки, изграждайки фалшива самоличност.

"Разбира се, в началото бях в шок, защото това е нахлуване в моето лично пространство. И след това… не знам, още съм шокиран. Разбрах, че той е използвал моите снимки, за да измисли свой живот и е ограбил хора. Това е, което знам. Не говоря български. Използвам превод през „Гугъл”, но не се разбира добре. Не се случва подобно нещо, дори във Франция. Не знам какво да ви кажа. Това е нещо непознато и за семейството ми, и за приятелите ми. Все още проверяваме как е станало всичко това", каза французинът в интервю за bTV.

Той подчерта, че не може да си спомни да е срещал "това момче" Спас, но допусна, че ако наистина е работил в самолетната индустрия, може да са се засекли някъде по летищата.

Макар да се знае, че най-вероятно това е лъжа, Мартинез заяви, че всеки е невинен до доказване на противното, затова няма да коментира повече засега.

"Аз не го съдя в момента, но разговарях с адвоката ми да предприемем ли нужните действия. Не съм адвокат и не познавам добре законодателството. Разчитам на него, за да се справя с това. Не знам какъв точно е размерът на парите, които е взел от измамата, но това е ужасно. Съжалявам за това, което се е случило на жертвите и ги подкрепям", каза още чужденецът.

На въпрос дали дали въпреки кражбата на самоличността му, ще продължи да използва социалната мрежа, той отговори:

"Това е просто медия, социална мрежа. Той е това, което е. Всички знаем какво представлява. Бях в опасност там, но не „Фейсбук” прави престъпленията, хората ги правят".

Преди дни съдът остави в ареста 33-годишния Спас Василев. Той твърди, че не е мамил заради парите. Адвокатът му заяви, че искал да прави услуги, за бъде фактор в очите на другите, уреждал им евтини самолетни билети, но се случвало те да поскъпнат и така ги завличал с пари.