Френското правителство е на крачка от въвеждането на  извънредно положение в столицата! Причината са  вчерашните безредици в столицата, съобщи Ройтерс, като цитира правителствения говорител Бенжамен Гриво. 

Припомняме, че около 110 души, сред които 17 представители на силите за сигурност, са ранени. Един човек е в критично състояние. Арестуваните са 280

Ще трябва да помислим какви мерки може да се вземат, за да не се случат отново тези инциденти, заяви Гриво по радио Европа 1. "Изключено е всеки уикенд да се превръща в ритуал на насилие", каза той.

Погром в Париж след протестите! Френската столица като след война СНИМКИ и ВИДЕО280 души са арестувани

Няколко полицейски профсъюза призоваха правителството да въведе извънредно положение, за да предотврати повтаряне на насилието следващата събота, припомня ТАСС.

Запитан за тази възможност, Гриво отговори, че президентът, премиерът и вътрешният министър ще обсъдят всички опции, с които разполагат, на спешна среща днес, и че извънредното положение е сред вариантите. На срещата ще се обсъжда и как да се започне диалог с протестното движение на "жълтите жилетки", което няма реална структура или ръководство.

Във Франция от 17 ноември започнаха протестни акции срещу поскъпването на горивата, участниците в които носят жълти отражателни жилетки. Тази и миналата събота демонстрациите прераснаха в масови погроми.