В столичния регион на Финландия се въвеждат нови ограничения поради разпространението на коронавирусната инфекция. Финландският информационен портал "Yle" информира за това.

През изминалия ден в Суоми бяха открити 353 нови случая на коронавирус. Броят на хоспитализираните с коронавирус на ден се е увеличил с 15 процента. Общият брой на хората, заразени с COVID-19, се е увеличил до 22 289. Джуха Туоминен, изпълнителен директор на медицинския район на Хелзинки и Уусимаа, HUS, каза, че ситуацията е тревожна и са необходими нови ограничителни мерки.

Кметът на Хелзинки Яна Вапаавуори заяви, че новите ограничения могат да бъдат валидни в продължение на три седмици или до края на годината. По-ясна информация за новите мерки ще бъде обявена този четвъртък.

Вече се съобщава, че всички публични събития ще бъдат отменени, библиотеките, басейните, спортните зали ще бъдат заключени. Учениците от гимназията ще бъдат прехвърлени на дистанционно обучение.

Ще бъдат привлечени консултанти за работа с чужденци, които ще провеждат образователна работа по мерки за предотвратяване на разпространението на коронавирус, включително на руски език.