Американската репортерка Дженифър Равало, известна като Джени Суши, говори пред Атлетическата комисия на щата Калифорния. Тя се изказа във връзка с казуса с българсия боксьор Кубрат Пулев, който снощи получи отново боксовия си лиценз, пише Блиц.

Ето и цялата реч на Джени Суши пред Комисията:

"Искам да благодаря на комисията, че ми позволи днес да говоря. Искам да им благодаря и за старанието да разследват този инцидент. Също така бих искал да изразя сърдечни благодарности на Глория Олред за това, че беше силна за мен и отдели от времето си.

Присъствах на двубоя на Мани Пакиао като фен и се замислих за моя живот като първо поколение американска филипинка, отгледана от самотна майка имигрантка. 

Следя бокса откакто бях малко момиче. Винаги съм била очарована от волята на мъжете и жените, които излизат на ринга. Предполагам, че се чувстват много самотни вътре в ринга, точно както аз съм сама в тази битка.

Последните няколко месеца след инцидента с г-н Пулев на 23 март бяха емоционално и физически изтощителни за мен. Бях публично засрамвана непрестанно от тима на Пулев и от "Топ Ранк". Бях тормозена виртуално от хиляди, които само слушаха думите и лъжите, които Кубрат Пулев и Боб Аръм (б.р. - промоутър на Кобрата) изговориха. Аз съм обвинявана от двама души, които не могат да се контролират. 

Това, че г-н Аръм не е тук днес говори много. Наскоро той бе в Казахстан, Москва, Токио, Осака и Вашингтон, за да наблюдава и организира мачове, но не може да намери време да пристигне тук - на един час полет от дома му. Г-н Аръм не се вълнува от сексуалния тормоз. Това кара човек да се зачуди има ли култура на сексуален тормоз в офиса на "Топ Ранк". 

Г-н Аръм каза в интервю, че не вярва боксьор с размерите на Кубрат Пулев, с кърваво лице, да сграбчва за лицето репортер, да го целува и това да се нарича сексуален тормоз. Бих искала да видя дали ще мисли по различен начин ако голям кървав човек направи същото с него без съгласието му.

Г-н Аръм казва, че живеем в луд свят, в който не се позволява на хората да живеят нормално. Ненавиждам мнението, че точно преди година Кубрат Пулев е бил толкова развълнуван от успеха, че това му е дало право да ме тормози под всякаква форма. Това е лудост за мен. Трябва да имам право да избирам кой да ме целува. 

Това поведение се случва от десетилетия и има мъже, на които им се разминава, защото жените си мислят, че никой не ги чува и няма кой да ги подкрепи. Наказанието на Пулев е за всички жени, които няма къде да се оплачат. Това е промяната, от която имаме нужда.

Надявам се тази комисия да продължи да налага санкции на спортисти, които упражняват тормоз на работното място".