Сред жертвите на катастрофата с турския частен самолет в Иран са две испанки. Ужасният инцидент взе живота на общо 11 души - 8 млади жени и тричленен екипаж

Седем от телата вече са били свалени с хеликоптер от планината, където се е разбил самолетът, пояснява турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк. Намерена е и черната кутия на летателния апарат, а в работата на мястото на катастрофата ще се включи и екип на турската Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД), съобщи турският телевизионен канал НТВ, цитирано от 24 часа.  

Припомняме, че дъщерята на известен турски бизнесмен е била в частния турски самолет, разбил се в югозападен Иран. Това е 28-годишната Мина Башаран, дъщеря на Хюсеин Башаран, глава на бизнеклана Башаран. Тя заедно със седем приятелки се прибирала от моминското си парти в Дубай. Мина била член на борда на управителите на Башаран Холдинг и трябвало един ден да наследи семейния бизнес.

Причината за катастрофата може да е възпламеняване на двигателя. Машината се е ударила в планински склон и се е подпалила, така се потвърждава версията на очевидци, които казаха, че са видели как от един от двигателите на машината излизат пламъци, още докато тя е летяла. Самолетът е паднал близо до град Шахр-е Корд, на около 400 километра южно от Техеран.