Донатела Версаче придоби апетитен имот на брега на езерото Лаго Маджиоре, имението е цели 1400 кв.м. и има около 50 помещения. Ла Вербанела, известна също като Вила Мондадори в Италия е минала в ръцете на новия си собственик срещу близо 5 милиона евро, предаде Франс прес.

Редица знаменитости, сред които Уолт Дисни, Жорж Сименон и Томас Ман, са оставили автографите си на стената над камината във вилата.

Припомняме, че през септември м.г. семейство Версаче продаде своята модна къща на американската групировка "Майкъл Корс" за 1,83 милиарда евро (2,1 милиарда долара). Донатела остана творчески директор на модната къща, която е основана през 1978 г. от братята й Джани и Санто.

На 15 юли 1997 убийството на Джани Версаче разтърсва целия свят. Това е тежка загуба за нея, тъй като той винаги е бил изключително важна част от живота й. Сред спомените си разкрива как я е накарал да боядиса косата си руса, когато е била само на 11 години, защото той е бил голям фен на италианската певица Пати Право.

Взел я е на работа в модната империя Versace, когато е била едва на 15, и я е назначил за критик на творенията му.Големият дизайнер дори посвещава парфюм на нея с името Blonde, а след това създава и линията Versus Versace, за да й я подари.