Най-малко 55 души, включително трима полицаи и жандармеристи, пострадаха днес в Париж по време на протестите на "жълтите жилетки" срещу ръста на цените и увеличаването на данъците, съобщи ТАСС, като се позовава на данни на столичната полиция.

В Париж са задържани 637 души, повечето от които са поставени под стража, защото носели чукове, топки за петанк, павета, предаде Франс прес. Полицията съобщи, че общо в цялата страна днес са задържани близо хиляда души.

Сблъсъците се възобновиха в късния следобед по булевард Шанз Елизе, където полицията използва срещу хулиганите сълзотворен газ, звукови гранати и гумени куршуми. Много улици и булеварди във френската столица са покрити от облаци сълзотворен газ.

Сблъсъци между демонстранти и служители на реда съпътстваха днешните митинги на "жълтите жилетки" в центъра на Париж. Блокади по пътища затрудняват движението в този нов ден на висока мобилизация в цяла Франция.

По обед днес силите на реда използваха сълзотворен газ срещу "жълтите жилетки" на Шанз-Елиз, докато протестиращите викаха "Оставка на Макрон". Някои демонстранти отговориха като хвърляха по полицаите димки и бомбички.