Най-малко 24 души са загинали в пожара, избухнал в център за рехабилитация на наркомани в азербайджанската столица Баку, съобщиха властите, цитирани от Франс прес. По-рано местната агенция АПА информира за 30 жертви, като се позова на предварителни данни от съдебномедицински експерти.

По-късно прокуратурата и няколко министерства заявиха, че загиналите са 24 и уточниха, че пострадалата едноетажна сграда е била дървена. Първоначални данни сочат, че причина за пожара е повреда в електроинсталацията, се казва в общо комюнике на властите.

Органите на реда, цитирани от ТАСС, съобщиха за 34 спасени, трима от които - настанени в болница, пише Dariknews.bg

Загиналите според АПА са били пациенти, вързани за леглата си, затова не са могли да избягат от пламъците. Пожарът е потушен, причините се разследват. Азербайджанският президент Илхам Алиев е поел контрола върху разследването, добавя ТАСС.

Франс прес припомня във връзка с инцидента редица предишни пожари в Азербайджан. През май 2015 г. 15 души намериха смъртта си при пожар в многоетажна сграда в предградие на Баку. През 1995 г. пожар в столичното метро, чиито инсталации били остарели - още от съветско време - отне живота на 289 души.